Donald Trump, despre Mike Pompeo, noul sef al diplomatiei: "Suntem suntem mereu pe aceeasi lungime de unda"

Diplomatia americana intra intr-o noua etapa cu Mike Pompeo, fostul director CIA, la conducere. Pentru moment, este o perioada de tranzitie, anuntata ca atare de Rex Tillerson in discursul de ramas bun de la Departamentul de Stat. A avertizat ca Rusia are un comportament ingrijorator.

Spre deosebire de Rex Tillerson, care a avut cu Donald Trump o relatie calificata de analisti drept rece si marcata de divergente mai mult sau mai putin vizibile, Mike Pompeo este unul dintre cei care au reusit sa-si faca loc in primul cerc al colaboratorilor apropiati ai actualului presedinte. Avem acelasi mod de a gandi, a spus Donald Trump, dupa ce a anuntat pe Twitter numele noului sef al diplomatiei americane.

Este o remaniere majora a echipei de securitate nationala de la Casa Alba, pe fondul unor negocieri sensibile cu Phenianul. Rex Tillerson nu va parasi oficial postul pana la sfarsitul lunii, insa a anuntat in discursul de ramas bun ca adjunctul sau, John Sullivan, va prelua responsabilitatile sale pana la confirmarea lui Mike Pompeo.

Rex Tillerson: "Cel mai important este sa asiguram o tranzitie fara probleme intr-o perioada in care tara are de-a face cu provocari privind politici importante si securitatea nationala."

Acesta pare sa fi fost unul dintre putinele subiecte discutate cu presedintele SUA dupa anuntul demiterii sale. Donald Trump a avut cuvinte de lauda pentru noul sef al ...

Citește pe bzi.ro