Donald Trump susține că atacul de pe Champs Elysees va avea un impact major asupra alegerilor din Franța

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat că atacul terorist de pe bulevardul Champs Elysees va avea un impact puternic asupra alegerilor prezidențiale din Franța. Un număr de 11 candidați se confruntă duminică în primul tur al cursei pentru palatul Elysee, transmite Reuters. Între timp, unul dintre ei a discutat cu fostul lider de la Casa Albă, Barack Obama, la telefon.

”Un alt atentat terorist în Franța. Francezii nu vor mai suporta multe incidente asemănătoare. Va avea un efect uriaș asupra alegerilor prezidențiale!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Un polițist francez și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți în noaptea de joi spre vineri, după ce un atacator înarmat a deschis focul pe celebrul bulevard Champs Elysees.

Atacul, revendicat de Statul Islamic, are loc cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, după ce candidata de extremă-dreapta a promovat o retorică antiimigraționistă, care în opinia ei va pune capăt amenințării teroriste din Franța.

ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale

C

Citește pe libertatea.ro