Dragnea a găsit soluția pentru explicarea majorărilor salariale: ”Noi trebuie să facem comparație cu decembrie 2016”

Dragnea a găsit soluția pentru explicarea majorărilor salariale: ”Noi trebuie să facem comparație cu decembrie 2016”
Foto: www.libertatea.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul ședinței CExN, despre nemulțumirile și protestele legate de salarii, că a avut întâlnit în weekend cu premierul, ministrul Muncii și alți oameni din Guvern pentru a-i prezenta informațiile cu privire la salarizare. Dragnea a dat asigurări că niciun salariu din sistemul bugetar nu a scăzut față de decembrie 2016 și a precizat că trebuei făcută comparația cu 2016, când au preluat puterea.

“Am discutat și ieri, în weekendul ăsta am stat împreună cu mai mulți colegi și cu doamna prim-ministru Dăncilă, și i-am rugat pe doamna Olguța Vasilescu și pe ceilalți colegi din Guvern să prezinte totuși toate informațiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate. Este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste și în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult atât în ceea ce privește sistemul nivelul de salarizare, cât și în ceea ce privește infrastructura de sănătate și anvelopa salarială a crescut de la 8 miliarde la 11 miliarde.

Discutăm de 3 miliarde în plus. Aceștia sunt bani care se dau, nu se iau. De asemenea, la 3 miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă că apare un miliard în plus pentru sporuri, deci și anvelopa pentru sporuri a crescut”, a susținut Liviu Dragnea.

Citește pe libertatea.ro