Dragnea: Am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că, împreună cu președintele Senatului, a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public.

"Și eu, și domnul Tăriceanu, astăzi, am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public", a anunțat Dragnea la Parlament.

Conform documentului, decizia de a sesiza CCR vine ca urmare a refuzului procurorului șef al DNA de a se prezenta în fața comisiei de anchetă a Parlamentului României, de refuzul procurorului general de a lua măsuri împotriva procurorului șef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale și refuzul procurorului general de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr.213/P/2017 înregistrat pe rolul Secției de Urmărire penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General de pe lângă ÎCCJ.

Documentul mai spune, între altele, că nu există niciun motiv pentru care ancheta parlamentară trebuie să înceteze atunci când este demarată o anchetă judiciară, ele fiind proceduri cu natură juridică diferită, care se pot exercita în paralel și nu se exclud una pe alta.

În sesizare se mai spune că printre persoanele care au fost citate în mai multe rânduri a fost și procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi,...

Citește pe agerpres.roTendințe