Dragnea, despre mitingul Diaspora: Este un miting politic; îmi exprim speranța că vor fi proteste pașnice

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara că mitingul românilor din Diaspora, anunțat pentru vineri în Piața Victoriei, este unul politic și și-a exprimat speranța că acesta va fi unul pașnic.

"Este un miting politic. Orban a spus că merge, USR merge. Cioloș a spus că merge. Nici măcar organizatorul nu și-l mai asumă", a spus Dragnea la RTV.

Întrebat dacă mitingul constituie o lansare de candidatură la președinție a lui Dacian Cioloș, Dragnea a răspuns: "O să discutăm după protest. Nu vreau nici să estimez, nici să transmit mesaje".

El și-a exprimat speranța că mitingul va fi unul pașnic.

"Îmi exprim speranța că vor fi proteste pașnice. Doar îmi exprim această speranță. Fiecare decide ce vrea să facă", a spus președintele PSD.

Dragnea a răspuns și la o întrebare privind la modul de pregătire a forțelor de ordine, afirmând că acestea sunt pregătite.

"Eu cred că sunt pregătite. Din câte știu eu, sunt pregătite. Jandarmii, aduceți-vă aminte, au fost loviți, au fost bruscați, au fost răniți. Totuși, chiar și-au făcut datoria, fără să provoace ei violență. O să vedem mâine, până la urmă", a spus el.

Întrebat când vom avea o candidatură la alegerile prezidențiale din partea coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea a spus că aceasta va fi anunțată "în 2019, probabil". AGERPRES

Citește pe jurnalul.antena3.ro