Dragnea despre plângerea penală la adresa premierului: Este un demers neconstituțional, o tentativă de lovitură de stat

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi că plângerea penală făcută de liderul liberalilor Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă este de fapt "operaționalizarea amenințării" președintelui Klaus Iohannis, fiind un demers neconstituțional, reprezentând "o tentativă de lovitură de stat".

"Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică. Nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaționalizarea amenințării domnului Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă. Când eu am spus luni că este o amenințare de tip mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedește că am avut dreptate. Nu faci ce ți se spune, îți facem plângere penală și te trimitem la poliția politică", a afirmat Dragnea, la Parlament.

El a spus că demersul lui Orban este neconstituțional.

"Acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat și anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru că asta a urmărit tot timpul. Dl Iohannis, având experiență cu cele șase case, vrea să ia și Palatul Victoria în folosință proprie. De asemenea, spun că există un articol în Codul penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare și persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală știind că ele sunt neadevărate, asta este infracțiune care se pedepsește cu închisoarea", a afirmat...

Citește pe jurnalul.ro