Dragnea: Propunerea de înființare a unei comisii speciale de punere în acord cu deciziile CCR se conjugă cu demersul ministrului Justiției

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că propunerea PSD de înființare a unei comisii speciale care să pună în acord actele normative cu deciziile Curții Constituționale "se conjugă" cu demersul ministrului Tudorel Toader de modificare a legilor Justiției.

Întrebat despre discuțiile din Birourile permanente reunite privind crearea unei comisii care să pună în acord mai multe acte normative cu deciziile Curții Constituționale și faptul că ministrul Justiției lucrează la un proiect pe această temă, Liviu Dragnea a spus că cele două demersuri "se conjugă".

"A fost o solicitare a PMP pentru o comisie care să lucreze doar pentru punerea în acord a deciziei CCR cu Codurile penale. Propunerea noastră a fost să facem o comisie care să pună în acord toate cele 223 de decizii ale Curții pentru care nu s-au operat modificări legislative. Eu cred că nici ministrul Justiției, nici doar un parlamentar sau doar comisiile juridice nu pot realiza aceste propuneri în termen rezonabil.

Ministrul Justiției poate să lucreze foarte bine, să colaboreze cu această comisie și invers și comisiile juridice, dar trebuie să existe undeva un grup format din parlamentari care să se ocupe doar de aceste lucruri", a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Citește pe agerpres.roTendințe