Dragnea spune că se așteaptă ca ministrul Justiției să facă ceea ce crede că trebuie făcut în privința șefei DNA

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că se așteaptă ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, "să facă ceea ce crede că trebuie făcut" în privința procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Cred că domnul Toader nu ia măsuri, cred că, în cel mai bun caz, el poate să facă propuneri, dar nu ia măsuri", a spus Dragnea înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD, întrebat dacă a avut o discuție cu ministrul Justiției, în contextul în care mai mulți colegi de-ai săi i-au cerut măsuri urgente în privința conducerii DNA.

El a adăugat că ministrul Justiției va lua o decizie argumentată în ceea ce o privește pe Kovesi.

"Eu mă aștept să facă ceea ce crede că trebuie făcut și să fie condus de bunul simț și de experiența pe care o are și de ceea ce se întâmplă în societate și în sistemul de justiție. Eu cred că este unul dintre cei mai îndreptățiți și mai informați oameni din România în acest moment pentru a lua o decizie argumentată, într-un fel sau altul", a menționat șeful PSD, întrebat dacă poate Tudorel Toader să ceară revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Liderul PSD a precizat că în cadrul CExN nu se va lua o decizie în legătură cu scandalul de la DNA Ploiești.

"Ce decizie să luăm? Să le dăm premii celor de la Ploiești, eventual niște medalii. Nu. Ce nu am înțeles eu este de ce nu s-a pornit o anchetă penală instantaneu, dar probabil că eu, nefiind juris...

Citește pe jurnalul.ro