Dragnea: "Viziunea României în cadrul UE este una puternic proeuropeană"

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a discutat cu Secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, și cu directorul de cabinet al președintelui Comisiei Europene, Clara Martinez Alberola, despre perspectiva României asupra principalelor dosare europene și prioritățile României în perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Întrevederea, care a avut loc la Camera Deputaților, a adus în prim plan eforturile României pentru pregătirea și susținerea unei Președinții de succes, care să plaseze "cetățeanul" în centrul acțiunilor și politicilor europene.

Din această perspectivă, președintele Camerei Deputaților a apreciat că România va contribui la definirea unei abordări atotcuprinzătoare și integrate pentru dezvoltarea politicilor comune și va acționa în vederea stimulării consensului privind o serie de dosare sensibile pentru statele membre, dar care au impact direct și imediat asupra vieților cetățenilor europeni, se arată în comunicatul citat.

"Viziunea noastră în cadrul UE este una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile și principiile fundamentale ale UE. Motto-ul Președinției noastre - Coeziunea - o valoare comuna europeană, reflectă în același timp nevoia imperioasă de unitate și cooperare între statele membre UE, precum și nevoia de mai multă coeziune economică, socială...

Citește pe stirileprotv.ro