Dumitru Fărcaș, decorat de Klaus Iohannis

Dumitru Fărcaș a sărbătorit în avans aniversarea celor 80 de ani, la Cluj-Napoca, unde a susținut un concert. Cu această ocazie, interpretul de muzică populară a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, care i-a oferit Ordinul Național „Serviciu Credincios” în grad de cavaler, în semn de recunoaștere pentru întreaga sa carieră, dar și pentru contribuția pe care a adus-o culturii, după cum anunță Administrația Prezidențială.

Dumitru Fărcaș a sărbătorit la Cluj-Napoca, alături de o sală plină de spectactatori, aniversarea celor 80 de ani. Surpriza serii a venit din partea Administrației Prezidențiale, care l-a decorat pe maestrul taragotist cu Ordinul Național „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

„Mulțumesc din toată inima, este o mare bucurie pentru mine și o mare recunoaștere. mare mea satisfacție și bucurie nu este doar că îi întâlnesc pretutindeni pe unde merg. La Paris, la Londra, la Barcelon și așa mai departe. Marea mea bucurie este faptul că, oriunde trăiesc dragii noștri români, ei nutresc sentiment de respect și dragoste pentru țara lor. Eu am fost un liant și am constat că acolo unde trăiesc români, ei se simt obligați sufletește să își iuească țara.

Îi mulțumesc Președintelui, iar această distincție mă onorează”, a spus Dumitru Fărcaș, potrivit Transilvaniareporter.ro.

Citește pe libertatea.ro