România, sub presiune înainte de startul preliminariilor: “Dacă nu ne calificăm, e un eșec”. Varianta surprinzătoare a lui Gabi Balint pentru lotul lui Cosmin Contra: un fotbalist de la U Craiova

0 vizualizări

Gabi Balint a prefațat, pentru ProSport, meciul dintre Suedia și România, primul din preliminariile EURO 2020, care va putea fi urmărit în format live blog pe ProSport. Fostul internațional român a evidențiat necesitatea unui început bun în această campanie și a recunoscut că ar fi un dezastru dacă nu ne calificăm la turneul final, mai ales că Bucureștiul va găzdui meciuri. În viziunea sa, Alexandru Mateiu și-ar fi putut găsi un loc în lotul convocat de Cosmin Contra pentru "dubla" cu Suedia și Insulele Feroe.

România începe actuala campanie din urna a patra, după Spania, Suedia și Norvegia: "E foarte important să începi cel puțin cu o remiză. E ca la un turneu final, depinde mult de primul rezultat, care să fie pozitiv. Avem exemple din trecut. Când am început cu victorie, am avut rezultate. Când am început prost, de exemplu cu Franța la CE din Anglia, ne-a mers prost. Ar fi bine, mai ales că Suedia e o echipă cu care ne batem pentru locul doi. Dacă nu ne calificăm, e un eșec clar", a declarat analistul TV pentru ProSport.