Medicii de familie ies la atac, sistemul cardului de sănătate e în colaps5Foto© businessmagazin.ro

Sorina Pintea, despre sistemul informatic gestionat de CNAS, aflat în „colaps total”: Trebuie să fie scandal ca să meargă

0 vizualizări

„Am înțeles că de astăzi dimineață (miercuri, n.r.) sistemul merge, am pus și eu o întrebare retorică: trebuie să fie scandal ca să meargă sistemul? Am cerut mai multe date, dar repet nu Ministerul Sănătății gestionează acest lucru, iar CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătății este doar în coordonare. (…) Nu Ministerul Sănătății gestionează acest sistem. Ministerul Sănătății nu a contractat, nu a plătit și nu gestionează sistemul. Sistemul este gestionat de CNAS”, a declarat Sorina Pintea, la Realitatea TV.

Potrivit lui Pintea, începând cu anul 2012 sistemul a fost contractat și updatat de foarte multe ori, neținându-se însă cont de numărul mare de utilizatori care accesează sistemul simultan. Ministrul a mai precizat și faptul că „s-au risipit bani” în vederea pregătirii unor persoane „care nu se pricep” și a căror datorie era aceea de a se ocupa de mentenanța sistemului.