Elon Musk renunță la 9% din angajați, cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla

Elon Musk renunță la 9% din angajați, cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla
Foto: incont.stirileprotv.ro

Este cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla și vine într-un moment în care compania încearcă să-și îndeplinească țintele de producție pentru sedanul Model 3.

Anul trecut, Tesla avea 37.543 de angajați, de peste 12 ori mai mulți decât în urmă cu cinci ani.

În mai, Musk i-a informat pe angajați că firma va trece printr-un proces de reorganizare pentru a rezolva problemele legate de producție, după plecarea unor specialiști importanți, și recentele accidente în care au fost implicate automobilele sale electrice.

Succesul Model 3, care ar urma să aibă o autonomie de până la 220 de mile (350 de kilometri) la o singură încărcare și un preț de pornire de 35.000 de dolari, mai puțin de jumătate față de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla să devină în sfârșit o companie profitabilă. Însă, întârzierile de producție au încetinit numărul de automobile livrate clienților, ceea ce înseamnă că vânzările Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Elon Musk a sris pe Twitter: "Reorganizarea Tesla este în desfășurare, este un proces dificil, dar necesar".

La Bursa de la New York, acțiunile Tesla au urcat marți cu 3,2%, la 342,81 dolari. Anul acesta, titlurile au înregistrat un avans de aproximativ 10%.

Citește pe incont.stirileprotv.ro