Eugen Tomac: Protestul nu trebuie confiscat de partide sau politicieni

Deputatul spune că în ultima perioadă mesajele PSD împotriva diasporei au devenit tot mai "agresive și afișează un dispreț total față de cei care muncesc cinstit pentru a-și întreține copiii rămași acasă sau persoane apropiate aflate în întreținerea lor".

De asemenea, Tomac afirmă că diaspora de astăzi nu mai este reprezentată de românii plecați din țară, iar UE nu mai înseamnă străinătate, deoarece toți cetățenii europeni au drepturi egale.

"Cei care formează diaspora nouă de astăzi nu mai sunt români plecați în străinătate. UE nu mai înseamnă străinătate pentru noi; toți cetățenii europeni au drepturi și șanse egale. Libertatea de circulație este un drept ce stă la baza creării Uniunii Europene, iar libertatea de a-ți alege un loc de muncă oriunde în Europa izvorăște din acest drept garantat de tratatul de aderare al României la UE", a scris Eugen Tomac pe contul său de Facebook.

El spune că protestul de vineri nu trebuie confiscat de partidele politice.

"Protestul nu trebuie confiscat de partide sau politicieni. Noi putem fi doar solidari cu această formă de exprimare a nemulțumirii față de Guvernul Dragnea-Dăncila!", a conchis el.

Zeci de mii de români din țară și din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul programat vineri de la ora 17.00 în Piața Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulțumiți de modul de guvernare al social-democrați...

Citește pe romaniatv.net