Evaluarea națională se va efectua la mai multe discipline

Evaluarea națională se va efectua la mai multe discipline
Foto: ziarullumina.ro

Există discuții privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat, a treia, care ar trebui organizată „undeva în decembrie, sau poate februarie”, a afirmat ministrul educației, Liviu Pop, într-un interviu acordat Agerpres. Ministrul a mai vorbit și despre un „bacalaureat al românilor de pretutindeni”, dar și despre un nou tip de evaluare națională, la mai multe discipline, care ar trebui să fie implementat peste trei ani și jumătate, când elevii care sunt acum în clasa a V-a vor finaliza clasa a VIII-a.

Ministrul Educației, Liviu Pop, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată „undeva în decembrie, sau poate februarie”. El spune că „deocamdată este o chestiune de discuții” și că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.

„Este o discuție a de introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. (...)Din punctul meu de vedere, cred că la un examen de bacalaureat o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, sau poate februarie, fiind vacanța de iarnă.

Dar nu se pune problema pentru decembrie anul acesta. Dacă o gândim, să o gândim pentru anul vii...

Citește pe ziarullumina.ro