EXCLUSIV. Un agent ”recidivist”, trimis deja în judecată, lucra în slujba samsarilor de mașini. Alți trei polițiști de la ”Permise” înmatriculau autoturisme peste rând

Un agent ”recidivist”, trimis deja în judecată, lucra în slujba samsarilor de mașini. Mai mulți agenți de poliție de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Mureș s-au gândit să scoată un ban în plus înmatriculând peste rând mașini second-hand aduse din străinătate. Printre subofițerii demascați de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Mureș este și un agent ”recidivist” prins în urmă cu câteva luni că lucra în tot în slujba unor indivizi care fac afaceri cu mașini la mâna a doua.

Povestea polițiștilor care înmatriculau mașinile samsarilor pentru niște comisioane al căror cuantum fac acum obiectul anchetei declanșate de ofițerii DGA a început pe la sfârșitul anului trecut. Încă de atunci, mai mulți agenți au intrat într-o afacere cu samsari care aduceau de prin Europa mașini la mâna a doua. Pentru ca oamenii să nu piardă timpul pe la cozi, ca orice muritor de rând care vrea să-și înmatriculeze autoturismul, agenții se ofereau să-i scape de birocrație și le băgau dosarul în față, fără programarea obligatorie, la procesarea datelor.

Atunci, unul dintre polițiștii de la ”Permise” Mureș a fost trimis în judecată și pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Fapt însă care nu avea să-l sperie câtuși de puțin.Ba dimpotrivă!

Citește pe libertatea.ro