Falsificatorul de dosare de la DNA Oradea (II)

În cursul anului trecut, presa națională (Cotidianul, Lumea justiției, Evenimentul zilei) a dezvăluit în zeci de articole că și la Serviciul Teritorial Oradea al DNA, considerat o unitate de elită de către procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, a activat un procuror gen Portocală, în persoana lui Ciprian Man, care a condus acest serviciu în perioada decembrie 2013 – martie 2017.

Procurorul-șef Man a avut doi colaboratori apropiați în cadrul DNA Oradea, respectiv pe procurorul Dan Chirculescu, care s-a pensionat în primăvara anului trecut, și pe procurorul Cristian Ardelean, care aspiră să devină șeful acestui serviciu, după ce prietenul său Man a rămas fără funcție. Practicile abuzive și lipsa de profesionalism ale celor trei procurori au făcut ca DNA Oradea să înregistreze în acest an nu mai puțin de 53 de achitări pentru diverse infracțiuni cu care au sesizat instanțele de judecată.

Statistic se poate vorbi despre o achitare pe săptămână, ceea ce este foarte grav și impune un control de urgență al Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Recent am aflat că împotriva principalului discipol al fostului procuror șef Man, procurorul Cristian Ardelean, au fost formulate mai multe plângeri penale prin care i-au fost aduse acuzații grave privind falsificarea unor probe sau acte procedurale în dosare pe care le-a instrumentat (declarații, procese-verbal...

Citește pe cotidianul.ro