Festivitatea de absolvire la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a participat la festivitatea de absolvire a studenților promoției 2018 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Evenimentul a început cu paradă a studenților pe traseul Casa de Cultură a Studenților – Poarta I – Poarta a III-a – Piața Cetății.

La finalul paradei, în Piața Cetății, au fost transmise mesajele autorităților județene și locale și au fost rostite cuvinte festive ale reprezentanților universității și ai absolvenților. Cu acest prilej, IPS Arhiepiscop Irineu a adresat un îndemn tuturor studenților: „În cadrul acestei festivități, care se vrea un corolar al studiilor academice, vreau să pun la sufletul absolvenților un întreit îndemn.

Acesta poate să reprezinte cheia de aur, prin care ei, în viitor, vor deschide ușa succeselor și frumoaselor împliniri. În primul rând, vă îndemn să citiți Evanghelia, care este singurul mesaj al mântuirii lumii, singura cale ce duce la eliberarea și pacea omului. Din Evanghelie aflăm că de Hristos - Logosul Creator, Dumnezeul întrupat în istorie, depinde nu numai efemera noastră existență pe acest pământ, ci însăși veșnicia noastră întreagă.

În al doilea rând, vă îndemn să vă ozonați ființa cu rugăciunea, în care să se reverse căldura inimii și vibrația făpturii voastre. Rugăciunea iluminează, înviorează, vivifică și dă o excelentă orientare omului, precum spunea Fericitu...

Citește pe ziarullumina.ro