Fifor despre mitingul diasporei: E un protest politic, sperăm să fie pașnic, în limite legale

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că, în opinia sa, protestul din Capitală al diasporei este politic, dar speră ca acesta să fie „pașnic, în limite legale”. Fifor spune că își dorește „să nu se escaladeze și să nu se dea curs provocărilor” pe care susține că le-a văzut în ultima vreme.

Fifor a făcut aceste declarații la Arad, după ce a fost întrebat de către jurnaliști care este punctul său de vedere în legătură cu protestul din București al românilor din diaspora, notează antena3.ro.

„Este un protest politic, este, în ultimă instanță, dreptul cetățenilor de a protesta. Ne dorim să fie un protest pașnic, în limite legale, astfel încât să nu avem de-a face cu lucruri neplăcute pe care nu și le dorește nimeni. Să nu se escaladeze și să nu se dea curs provocărilor pe care le-am văzut, din păcate, în ultima vreme”, a spus Fifor.

Ministrul a mai declarat că de aproape doi ani se guvernează „sub o presiune extraordinară”, deși actualul guvern este „perfect legitim”.

„Unii oameni sunt mulțumiți de activitatea Guvernului, alții nu, noi continuăm să spunem (…) că se respectă programul de guvernare votat de milioane de români. Am spus-o de la bun început și o spun, guvernăm sub o presiune extraordinară de aproape doi ani, lucru pe care nu ni l-am fi dorit, avem un guvern perfect legitim”, a spus Fifor.

Ministrul mai consideră că „pe unii oameni îi deranjea...

Citește pe libertatea.ro