Firea: Partenerii de la ALDE, la fel de îngrijorați că două persoane au încercat să rupă atât ALDE, cât și PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni seară la Antena 3 că partenerii de la ALDE sunt la fel de îngrijorați că două persoane au încercat să rupă atât ALDE, cât și PSD.

Întrebată dacă este adevărat că partenerii de la ALDE au avertizat că vor ieși din coaliție dacă moțiunea de cenzură nu trece, Firea a spus: "Nu. Am fost la foarte multe întâlniri. Partenerii noștri de la ALDE, domnul Tăriceanu, sunt extrem de responsabili, la fel de îngrijorați ca și noi de faptul că două persoane au încercat să rupă atât ALDE, cât și PSD pentru a constitui o nouă formațiune politică".

În opinia ei, ședința de marți de la Executiv e o "caricatură" de astfel de reuniune. "Am auzit că mâine e o ședință de guvern. Care Guvern? Al cui? Neconstituțional, apolitic (...). E o caricatură de ședință de guvern", a spus edilul general.

Ea a menționat că, după votul la moțiunea de cenzură, a doua sau a treia zi va fi organizat un Comitet Executiv în care președintele PSD, Liviu Dragnea, va da două-trei propuneri de candidați pentru fotoliul de prim-ministru și pentru fotoliile ministeriale. "Cu siguranță va fi un vot mult mai responsabil de această dată", a subliniat Firea.

În ceea ce privește funcția de prim-ministru, ea crede că nu este bine să se vină doar cu o propunere.

"Cei care ne învinovățesc trebuie să înțeleagă că nu ai cum să știi totul despre un om. (...) Da, vrem să ...

Citește pe agerpres.ro