Fiul premierului Netanayhu: ”Frate, tatăl meu a aranjat o afacere de 20 de miliarde $ pentru tatăl tău”

Fiul premierului Netanayhu: ”Frate, tatăl meu a aranjat o afacere de 20 de miliarde $ pentru tatăl tău”
Foto: stirileprotv.ro

Avocații premierului israelian, Benjamin Netanayhu, au încercat să oprească difuzarea unei înregistrări audio în care Yair Netanyahu se lăuda că tatăl său a facilitat o afacere de 20 de miliarde de dolari pentru un om de afaceri israelian, relatează The Guardian.

Yair Netanyahu a fost înregistrat în 2015, în afara unui club de strip-tease, în timp ce îi spunea lui Ori Maimon, fiul lui Kobi Maimon, unul dintre cei mai bogați oameni din Israel că ”tatăl meu a făcut o afacere grozavă pentru tatăl tău”.

Potrivit presei din Israel, la momentul respectiv Yair Netanyahu mergea cu prietenii dintr-un club de strip-tease în altul. La plecarea dintr-un club ar fi izbucnit o ceartă pentru 116 dolari. Este momentul în care Yair Netanyah îi transmite prietenului său: ”Frate, tatăl meu a aranjat o afacere de 20 de miliarde de dolari pentru tatăl tău, nu poți să-mi împrumuți 400 de shekeli (n.r. 116 dolari)?”

Proveniența înregistrării nu se cunoaște, dar nimeni, nici chiar Yair Netanyahu, nu i-a contestat autenticitatea.

Yair Netanyahu se referea - conform presei israeliene - la un important acord privind exploatarea unor zăcăminte de gaz descoperite în largul Mediteranei de către Israel. Tatăl lui Ori Maimon este acționar majoritar la Isramco, una dintre companiile care exploatează aceste câmpuri de gaze naturale.

Înregistrarea cu afirmațiile făcute de Yair Netanyahu au fost făcute publice...

Citește pe stirileprotv.ro