Florian Coldea, după 8 ore de audieri la Comisia SRI: ”Nu înțeleg sintagma cu care este redefinit statul de către unele voci”

Acesta a mai spus că și-a rezervat dreptul de a reveni la comisie cu noi detalii. El a spus că s-a discutat "și despre sintagmele cu care astăzi este redefinit statul de către unele voci" și că nu înțelege această sintagmă, ci se poate referi doar la "statul vertical", pe care l-a "servit puternic în slujba României". Florian Coldea a mai susținut că înțelege "atracția pentru mister și povești cu spioni", însă "aceste demersuri, care merg dincolo de lupta politică, riscă să se transforme în vânătoare de vrajitoare, care afectează instituțiile fundamentale ale statului".

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, marți, la finalul audierilor din Comisia de control parlamentar al activității SRI, care au durat aproximativ opt ore, că a oferit "răspunsuri proactive" la toate întrebările și că și-a rezervat dreptul de a reveni la comisie cu noi detalii.

La finalul audierilor, care au început la ora 11.00 și s-au încheiat în jurul orei 19.00, Florian Coldea a susținut o declarație de presă, spunând că, deși au fost audieri lungi, acestea vor continua la o dată care va fi stabilită împreună cu Comisia SRI.

El a afirmat că întrebările s-au referit la "alegații și acuzații vehiculate în spațiul public" de către parteneri insituționali, de către media, dar și de către anumiți rezerviști și că și-a rezervat dreptul de a reveni la comisie "cu noi detalii care ...

Citește pe stirileprotv.ro