Fost membru CSM, despre demisia lui Pivniceru

Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, în prezent avocat, susține că, în martie 2013, Mona Pivniceru a demisionat din fruntea Ministerului Justiției după ce i s-au impus numirile la vârful parchetelor, menționând că la acel moment a fost vorba despre o implicare a SRI în activitatea CSM.

„Sunt în măsură să confirm și eu că demisia Monei Pivniceru, în martie 2013, a avut loc exact în condițiile în care i se impuseseră acele numiri la vârful parchetelor. Mutările veniseră în plic, dar acum aflu exact de unde. În plus, aceste numiri fuseseră acceptate deja, în aceleași conditii neguroase, de secția de procurori a CSM și președintele CSM de atunci. Cea mai mare greșeală a celor din CSM care ne-am opus atunci acestui troc imund a fost că nu am acceptat să ieșim public și să denunțăm abuzul, pe considerentul că astfel am vulnerabiliza consiliul și sistemul judiciar.

Implicarea brutală a SRI in activitatea CSM de atunci a dus la 2 plângeri la Comisia de control din Parlament, una a unui fost președinte CSM, alta a mea, îngropate rapid. Era prea devreme, pesemne”, a scris Adrian Toni Neacșu pe Facebook.

Citește pe cotidianul.ro