Gabriela Firea, declarație despre problema traficului din București: ”Mă confrunt cu toate aceste probleme și sunt la fel de îngrijorată ca fiecare cetățean din capitala țării”

Problema traficului sufocant din București se poate rezolva cu respect față de cetățeni, nu prin măsuri dure, așa cum se întâmplă în mari capitale europene, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, adăugând că soluția este aplicarea planului de mobilitate urbană durabilă.

"Firește că sunt și măsuri mai dure pentru populație, care pot fi luate într-o capitală cu o congestie foarte mare, firește că avem exemple din Europa - din Londra, din Paris, din Madrid de asemenea. Am putea să venim, spre exemplu, să spunem că de luni se introduce o taxă de mediu în zona centrală a Capitalei și doar cine plătește acea taxă va mai putea să pătrundă în centrul Bucureștiului. Firește că putem să facem și noi ceea ce a făcut acum câțiva ani Madridul, și anume printr-o decizie a Ministerului Mediului, a Primăriei Capitalei să se poată circula o zi cu număr par, o zi cu număr impar, ca pe vremuri.

Dar nu cred că trebuie să ajungem la astfel de măsuri atât de dure, dar care într-adevăr ar da rezultate imediate. Iar ceea ce se întâmplă acum ar fi mult diminuat, iar fiecare dintre noi am avea de câștigat zeci de minute, poate chiar ore petrecute în trafic", a afirmat primarul general la deschiderea celei de-a II-a ediții a conferinței "Connecting Europe through Innovation", eveniment organizat de europarlamentarul PSD Claudia Țapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei ș...

Citește pe antena3.ro