Gorghiu: Cel mai bine e ca dreapta să aibă un singur candidat la prezidențiale; cel mai bun - Iohannis

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că cel mai bine este ca dreapta să aibă un singur candidat la alegerile prezidențiale, în contextul în care USR a anunțat că va avea probabil unul propriu pentru acest scrutin, și arată că liberalii au deja un candidat desemnat - președintele Klaus Iohannis.

"Văd că USR reia tema privind candidatul propriu la alegerile prezidențiale. Și nu pot să nu mă întreb dacă asta chiar ajută tabăra dreptei în contextul politic actual. La acest moment situația este cam așa: PSD a început să slăbească. Ăsta e un câștig. Pe când PSD slăbește, ce trebuie să facă opoziția? Să se întărească! Cum? Păi suntem mulți cei care avem experiență în Parlament și care știm că trebuie să existe o tendință de unificare a opoziției parlamentare.

Lupta în Parlament cu PSD este dură. Dar, până acum, nu a fost degeaba. Din contră, PSD a avut destulă majoritate ca să pună un Guvern (și așa a făcut mari pagube în economie prin OUG-uri), dar și noi, cei din opoziție, am avut destulă pregătire juridică să îi împiedicăm să treacă legile cum au vrut, când au vrut. Au căzut la CCR trei legi foarte dorite de PSD. Legile Justiției se întorc în Parlament și nu vor ajunge în Monitorul Oficial prea curând.

Nici cu Codurile nu le va fi ușor. Asta dacă opoziția va fi unită", a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Citește pe agerpres.ro