IGSU: 60 de localități din 13 județe, afectate de FURTUNILE din ultimele ore! Zeci de locuințe INUNDATE

Șaisezi de localități din treisprezece județe au fost afectate de ploile torențiale și de furtunile din ultimele 24 de ore, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), precizând că au fost inundate aproape 60 de locuințe, iar 82 de copaci s-au prăbușit, 29 de mașini fiind avariate.

În urma ploilor torențiale, a descărcărilor electrice, căderilor de grindină și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 60 de localități din 13 județe: Argeș, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

În această perioadă au fost mobilizați peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice, care au intervenit pentru evacuarea apei din 58 locuințe, 22 anexe, 135 de curți și 33 de subsoluri.De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtarea a 82 de arbori cre au căzut pe carosabil, locuințe și stâlpi de electricitate, fiind avariate și 29 de autoturisme.

O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Obârșia - Cloșani din județul Mehedinți, unde s-a intervenit pentru salvarea a două persoane surprinse de furtună. Una dintre acestea a decedat, iar cealaltă a fost transportată la spital, cu semne vitale.

De asemenea, militarii au acționat pentru salvarea unei persoane din localitatea Arcani, județul Gorj, care a fost surprinsă de apele afla...

Citește pe puterea.ro