IMPOZIT BISERICĂ. Eugen Teodorovici: Vom avea o discuție

Marți, 13 februarie, prezent în platoul emisiunii România9, de la TVR1, ministrul Eugen Teodorovici a vorbit despre Biserica Ortodoxă Română.

"Din punctul meu de vedere, este un stâlp de care ne-am agățat cu toții. Are un rol foarte important. (...) Sunt convins că, în următoarea etapă, vom avea o discuție. Orice afacere comercială trebuie să aibă același regim, indiferent de cine o practică", a spus Eugen Teodorovici, la TVR1.

Eugen Teodorovici a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că sumele pe care teoretic statul ar trebui să le ia ca impozit Bisericii Ortodoxe Române vor rămâne în cadrul bisericii pentru activități cu caracter social.

"Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine și mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic ar trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activități cu caracter social pe care statul le menționează și anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilități, oameni în vârstă", a precizat, sâmbătă, Eugen Teodorovici.

Citește pe dcnews.ro