Inspecția Judiciară, palmă dură pentru DNA!

Decizie dură Inspecția Judiciară cere DNA o monitorizare și o informare semestrială privind dosarele mai vechi de un an, chiar dacă numărul lor a scăzut în mai bine de jumătate an.

Acestea sunt concluziile după controlul efectuat la Direcție. În plus, potrivit informațiilor apărute pe site-ul mediafax.ro au fost verificate și dosarele procurorilor Mihaiela Iorga și Doru Țuluș.

Inspecției Judiciară, un control la DNA în perioada 16-20 aprilie

Reamintim că o echipă a Inspecției Judiciare a efectuat, în perioada 16-20 aprilie, un control la Direcția Națională Anticorupție (DNA), ce a vizat verificarea modului în care au fost remediate deficiențele constatate la nivelul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, ca urmare a verficărilor efectuate cu ocazia controlului de fond din anul 2017.

În cadrul raportului întocmit în urma acestui control, sunt incluse modul de remediere a deficiențelor constatate la verificarea de anul trecut, situația cauzelor repartizate de la alți procurori, stadiul dosarelor în lucru, dar și propuneri.

Raportul IJ despre dosarele mai vechi

În concluziile raportului, se arată că, „în ceea ce privește situația dosarelor mai vechi de un an de la prima sesizare, se reține că numărul acestei categorii se dosare a scăzut, de șla 724 la data de 25 august 2017, la 547 la data de 11 mai 2018”.

„S-a reținut preocuparea conducerii...

Citește pe cotidianul.ro