Inspecția Judiciară: Șefa DNA și adjunctul ei - abateri disciplinare

Inspecția Judiciară: Șefa DNA și adjunctul ei - abateri disciplinare
Foto: www.euractiv.ro

Inspectorii susțin că Laura Codruța Kovesi are mai multe abateri de la statutul magistraților, iar Marius Iacob nu s-a abținut într-un dosar în care se afla în incompatibilitate. Cuvântul final aparține Secției pentru procurori din CSM.

Inspecția Judiciară a exercitat acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, și Marius Constantin Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, pentru săvârșirea unor abateri.

Într-un comunicat de presă al Inspecției Judiciare, în cazul lui Kovesi, una dintre abaterile disciplinare se referă la „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, constând în aceea că, în cadrul unei ședințe de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei și probității profesionale a magistraților procurori, precum și prestigiului justiției, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spațiul media la data de 18 iunie 2017.

În concret, procurorul șef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii și credibilității instituției, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare "cu miniștri", de impact mediatic, și-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv și general obligatoriu al Decizie...

Citește pe euractiv.ro