INTERVIU. Actorul Șerban Pavlu: „Filmul românesc înseamnă mai mult ca oricând pe plan mondial și mai puțin ca niciodată pe plan intern”

Actorul bucureștean are o activitate bogată în teatru (fiind angajat al Teatrului Bulandra, dar joacă și în calitate de colaborator, pe alte scene), televiziune (emisiuni și reclame, dintre care cea cu Văru' e cea mai cunoscută) și, bineînțeles, cinema. Șerban Pavlu sondează în numeroase roluri rezerve de vulnerabilitate, moralitate și compasiune pe fondul unor structuri dure, frecvent duplicitare, care oscilează între două extreme și generează, astfel, principalele conflicte.

Un dur sensibil sau un tandru cu accese de brutalitate, Șerban Pavlu interpretează roluri complexe și încearcă în permanență să își extindă gama de personaje și de abordări. Ultimul său film, „Charleston”, scris și regizat de Andrei Crețulescu (aflat la debut în lungmetraj), a fost prezentat în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, la Cluj-Napoca.

Citește pe adevarul.ro