INTERVIU Ion Cristoiu, după summitul NATO: Trăim, prin Donald Trump, un moment istoric / Fanteziile lui Iohannis sunt periculoase

„Fanteziile pe care le transmite președintele Klaus Iohannis sunt deosebit de periculoase pentru România, deoarece președintele ne îmbată cu apă rece spunându-ne că Alianța transatlantică merge mai departe fără nicio fisură”.

„Cred că trăim, prin Donald Trump, un moment istoric de care nu ne dăm seama și anume adevăratul sfârșit al Războiului Rece”.

Sunt câteva dintre ideile jurnalistului Ion Cristoiu. Într-o declarație, pentru MEDIAFAX, acesta spune că „din punctul de vedere al istoriei, ea este de gen feminin și are hachițe. Trebuie să ne împăcăm cu ideea că Alianța transatlantică s-ar putea rupe".

MEDIAFAX: Ce concluzie tragem astăzi, după ce Donald Trump a bătut cu pumnul în masa NATO și a cerut bugete mai mari pentru apărare din partea statelor UE?

Ion Cristoiu: E multă lume care afirmă că Donald Trump este un zurliu și că aceste prestații sunt de starletă însă eu, care am comentat pe larg viziunea de politică externă a lui Donald Trump încă din 2016, ba chiar am și publicat din cartea sa fragmentul privind politica externă, susțin că președintele american dă seamă de o întreagă tendință a politicii din SUA. El o face în stilul lui, cam smucit, dar indiferent cine ar fi fost în locul lui ar fi ridicat această mare problemă pentru America, la ora actuală, anume, suportarea de către America a cheltuielilor uriașe cerute de NATO, în condițiile în care la decenii după înche...

Citește pe mediafax.ro