Inundații și alunecări de teren în Japonia, soldate cu zeci de morți și sute de răniți

În acest weekend au avut loc mai multe inundații și alunecări de teren în Japonia, în perioada 5-8 iulie, soldate cu zeci de morți și sute de răniți. Vremea rea face zeci de victime în Japonia, unde zone întregi sunt sub ape.

În urma acestor calamități, 64 de oameni au murit, peste 100 au fost răniți, iar 44 sunt dați dispăruți. Printre cei dispăruți se află și un băiat de nouă ani, despre care se crede că a rămas blocat în casa lui după o alunecare de teren care a ucis cel puțin trei persoane.

Mii de polițiști, pompieri și soldați iau parte la operațiunile de căutare a persoanelor date dispărute, dar mulți oameni nu au mai apucat să iasă din case și au fost îngropați de vii în mâl.

Precipitațiile au căzut neîntreupt, în ultimele patru zile, și a plouat de trei ori mai mult decât în mod normal pentru luna iulie, așa că multe râuri au ieșit din matcă și au antrenat numeroase alunecări de teren și au produs inundații.

De exemplu, cantitatea de precipitații care au căzut până vineri seara asupra unei porțiuni din insula principală a arhipelagului nipon, Honshu, este de două ori mai mare decât cantitatea totală înregistrată în mod obișnuit în toată luna iulie, iar precipitațiile continuă să cadă.

Ploile au fost declanșate de un front atmosferic cald și umed dinspre Oceanul Pacific, care a intensificat activitatea frontului ploios sezonier. A contribuit, de asemenea, taifunul car...

Citește pe libertatea.ro