Iohannis: Am transmis aliaților că România va crește anul viitor numărul de personal în Afganistan la peste 950

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că le-a transmis aliaților NATO că România va crește, anul viitor, numărul de personal în Afganistan la peste 950 de militari, jandarmi și personal civil.

"Noi ne-am angajat prima dată în CSAT și astăzi am transmis aliaților că vom crește numărul de personal în Afganistan de la cât avem acum - 770 și ceva de oameni, în special militari, - la peste 950 anul viitor, care vor fi și militari, și jandarmi, și personal civil. Este o creștere însemnată pentru România, dar ea se întâmplă în condițiile în care noi am înțeles demult și suntem convinși că NATO nu este doar despre a primi securitate, ci și despre a da securitate, despre a fi un factor de securitate în regiunea în care ne aflăm", a spus Iohannis, după Summitul Alianței Nord-Atlantice, desfășurat la Bruxelles.

El a subliniat că prezența României și a celorlalți aliați în Afganistan are loc în baza articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic.

"Noi am înțeles care este rolul nostru, îl jucăm cu mare seriozitate și soldații noștri sunt foarte-foarte apreciați în Afganistan și pot să spun ca și președinte că sunt mândru de ei", a punctat Klaus Iohannis. http://www.agerpres.ro

Citește pe jurnalul.antena3.ro