Iohannis, despre tergiversarea legilor justiției: Sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost

"Nu tergiversez. Îmi exercit prerogativele constituționale și trebuie să fac acest lucru, fiindcă sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost, iar în continuare o să fac exact ce scrie în Constituție. Sunt președintele care respect într-adevăr Constituția, voi folosi instrumentele constituționale în continuare", a spus președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă amână intențkionat aplicarea legilor Justiției prin sesizarea Curții Constituționale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu va impune Guvernului nimic în ceea ce privește o posibilă ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penale, dar spune că așteaptă ca fiecare din partid, indiferent de funcție, să facă în așa fel încât PSD să își respecte promisiunile.

"Nu o să impun premierului nimic. Fiecare în funcția pe care o deține are responsabilități și decizii. Ce ține de Parlament și decizia politică, sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar asumat public, Parlamentul a adoptat legea. Ca și partid, de aici încolo, să vedem cum sunt lucrurile. Contestări, ei vor să întindă perioada de intrare în vigoare, în speranța restaurației, pentru că abuzuri sunt și acum, și acum sunt presiuni și amenințări să facă denunțuri.

Ce vor face partenerii din Coaliție, vom discuta cât de curând, mâine, poimânie ne întâlnim, nu plec nicărieri. Aștept ca toți colegii, indiferen...

Citește pe mediafax.ro