Iohannis: Parteneriatul - cheia succesului economic, indiferent de ce pretind uneori politicienii

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că parteneriatul este cheia succesului economic, indiferent de ceea ce pretind uneori politicienii.

"Și ca urmare a investițiilor străine Craiova redevine un important centru industrial al României. Aceasta ne arată încă odată că investițiile străine și capitalul românesc trebuie susținute și încurajate deopotrivă. M-aș bucura să se înțeleagă măcar în ceasul al 12-lea că politicile economice adverse nu fac bine nimănui. De fapt, investițiile străine consolidează capitalul românesc, așa cum am văzut că se întâmplă și aici.

Avem la Craiova un foarte bun exemplu de ecosistem industrial compus din zeci de firme românești dezvoltat în jurul firmei Ford. Investițiile mari au făcut dintotdeauna casă bună cu dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. În economie parteneriatul înseamnă cooperare și concurență prin antreprenoriat, inovație și productivitate. Aceasta este calea succesului economic și nu există scurtături în drumul spre prosperitate, indiferent cât de mult pretind uneori politicienii că doar ei sunt capabili să inventeze", a spus Iohannis, la lansarea noului model Ford EcoSport.

Citește pe agerpres.ro