IOHANNIS, prima reacție după revocarea șefei DNA: Primul om în stat este primul care respectă statul de drept

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție după revocarea șefei DNA, Laura Kovesi. El spune că nu a avut nicio clipă intenția de a nu respecta decizia Curții Constituționale și a avertizat că lupta anticorupție va continua cu și mai multă energie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că nu a avut nicio clipă intenția să nu respecte decizia Curții Constituționale de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Respect statul de drept, doresc o întărire a statului de drept. Primul om în stat este primul care respectă statul de drept, de aceea am pus în aplicare decizia Curții. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Eu imi doresc să fie înțeles ca și un pas pentru respectul suprem pentru Constituție", a declarat președintele Iohannis.

El a avertizat că plecarea Laurei Kovesi de la DNA nu înseamnă încetinirea sau stoparea luptei anticorupție, din contră.

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupție se oprește, nici vorbă. Lupta anticorupție trebuie să meargă înainte și va merge înainte. DNA va merge înainte cu toată forța. Nu mi-am schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Voi sprijini în continuare lupta anticorupție", a mai spus șeful statului.

Citește pe puterea.ro