Iohannis spune că România nu a blocat niciodată vreo negociere și nu are de gând să o facă. Cei 27 care rămân în UE au numit o echipă de negociatori

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România nu a blocat niciodată vreo negociere și nici nu are de gând să o facă. Șeful statului a explicat că vorbește ca unul „chiar foarte implicat” în aceste chestiuni și că toți cei 27 care rămân în UE au decis să numească o echipă de negociatori care are mandatul de a negocia prima dată condițiile cele mai importante pentru ieșirea Marii Britanii din blocul european.

Miercuri, Business Insider, care citează publicația britanică The Times, a scris că România a blocat, alături de Germania și Franța, negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„România nu a blocat niciodată vreo negociere și nici nu are de gând să o facă. Spun această treabă ca unul care este chiar foarte implicat în aceste chestiuni. Eu reprezint România în Consiliul European. Nu, România nu blochează nicio negociere, dar toți cei 27 care rămânem în Uniune după plecarea Marii Britanii, am hotărât să numim o echipă de negociatori, o echipă care este foarte bine aleasă, o echipă performantă, și am dat acestei echipe un mandat.

Mandatul este de a negocia prima dată condițiile cele mai importante pentru ieșirea Marii Britanii din blocul european”, a spus Iohannis.

Citește pe libertatea.ro