Ion Cristoiu trage concluziile după summit-ul NATO: Fanteziile lui Klaus Iohannis sunt deosebit de periculoase pentru România. Trăim, prin Donald Trump, un moment istoric

Ion Cristoiu vorbește, pentru MEDIAFAX, despre ce s-a întâmplat la summit-ul NATO din aceste zile și cum trebuie înțeleasă reacția lui Donald Trump în ceea ce privește bugetele pentru apărare. Jurnalistul îl critică pe Iohannis pentru că vinde "fantezii" atunci când vorbește despre unitatea NATO.

"Fanteziile pe care le transmite președintele Klaus Iohannis sunt deosebit de periculoase pentru România, deoarece președintele ne îmbată cu apă rece spunându-ne că Alianța transatlantică merge mai departe fără nicio fisură."

"Cred că trăim, prin Donald Trump, un moment istoric de care nu ne dăm seama și anume adevăratul sfârșit al Războiului Rece"

Sunt câteva dintre ideile jurnalistului Ion Cristoiu. Într-o declarație, peentru MEDIAFAX, acest spune că "din punctul de vedere al istoriei, ea este de gen feminin și are hachițe. Trebuie să ne împăcăm cu ideea că Alianța transatlantică s-ar putea rupe".

MEDIAFAX: Ce concluzie tragem astăzi, după ce Donald Trump a bătut cu pumnul în masa NATO și a cerut bugete mai mari pentru apărare din partea statelor UE?

Ion Cristoiu: E multă lume care afirmă că Donald Trump este un zurliu și că aceste prestații sunt de starletă însă eu, care am comentat pe larg viziunea de politică externă a lui Donald Trump încă din 2016, ba chiar am și publicat din cartea sa fragmentul privind politica externă, susțin că președintele american dă seamă de o întreagă...

Citește pe zf.ro