Ion Iliescu este în fața procurorilor de la Parchetul General

Fostul președinte Ion Iliescu a ajuns, puțin după ora nouă, la Parchetul General. Fostul șef al statului a fost citat de procurori pentru a i se aduce la cunoștință că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul „Revoluției”. Infracțiunea de care este vizat este cea de săvârșire de infracțiuni contra umanității.

Președintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil, în 13 aprilie, cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 13 aprilie a.c., ministrului Justiției cererea de urmărire penală față de domnul Iliescu Ion, de domnul Roman Petre și de domnul Voiculescu Gelu – Voican, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare, sub aspectul săvârșirii de către aceștia a infracțiunii contra umanității, prevăzută de art.

439 alin. (1) lit. a), g), i) și k) Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul prevederilor art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituția României, republicată, ale art. 12 și art. 18 din Legea nr. 115/1999, precum și a celor reținute prin Deciziile Curții Constituțional...

Citește pe cotidianul.ro