IORDACHE lovește din nou. DNA nu va mai putea ancheta unele fapte de CORUPȚIE

Comisia a mai votat ca DIICOT să elaboreze, anual, un raport de activitate pe care să-l prezinte și ministrului Justiției, nu doar Consiliului Superior al Magistraturii. O obligație identică are și DNA, care trebuie să prezinte, de asemenea, un raport anual ministrului Justiției și CSM.

Majoritatea PSD-ALDE din comisie și-a impus punctul de vedere în ciuda opoziției manifestate de reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, procurorilor și judecătorilor. Singurii care au pledat în favoarea înființării unei structuri care să-i ancheteze pe magistrați au fost reprezentanții Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

Reprezentanta Parchetului General, Irina Kuglay, a subliniat că DNA nu va mai putea investiga unele infracțiuni de corupție prin înființarea noii structuri: ”Adică, luăm de la oameni care știu cum se lucrează și dăm unor procurori care, bine pregătiți profesional, nu au pregătire specială”.

Irina Kuglay n-a apucat să termine ce avea de spus.

”Doamna procuror, cu tot respectul, vă mulțumesc. Am depășit momentul dezbaterilor generale”, i-a spus președintele Comisiei, Florin Iordache.

Practic, dacă Parlamentul va valida propunerile aprobate de Comisia Iordache, orice caz de corupție în care printre cei implicați se află și un magistrat va fi de competența noii Secții, nu a DNA.

De asemenea, Comisia Iordache a adoptat un amendament propus de Guvern și îns...

Citește pe money.ro