It’s all about sharing – O mașină în regim car sharing compensează deținerea a patru autoturisme private

O mașină folosită printr-un serviciu de car sharing compensează deținerea a patru, până la opt autoturisme private, reducând nevoia de spațiu pentru parcări și cheltuielile cu întreținerea cu până la 40%, potrivit unui studiu realizat de agenția de marketing Perceptum. În plus, serviciile de car sharing ar reduce traficul din Capitală și din marile orașe ale României cu 25%. Condiția este includerea acestui tip de servicii, de către autoritățile locale, în strategii integrate de mobilitate urbană, pe modelul metropolelor europene.

Un autoturism este staționar, în medie, 23 de ore pe zi, ceea ce înseamnă 95% din timp. Serviciile de car sharing presupun creșterea ratei de utilizare a mașinii cu până la 45%, maximizând eficiența fiecărui autoturism. Este suficient să observăm câte mașini stau nefolosite zilnic, în București, între anumite intervale orare, blocând benzi de circulație, trotuare și chiar străzi, călcând deseori spațiile verzi.

Serviciile de car sharing înseamnă o utilizare mult mai eficientă și mai rațională a autoturismului, ceea ce duce la îmbunătățirea semnificativă a mobilității urbane”, a declarat Raluca Ghilea, directorul general, Perceptum Concept.

Citește pe green-report.ro