Klaus Iohannis despre motivarea CCR în cazul Kovesi: "Mai avem puțin de citit, voi reacționa într-un timp rezonabil"

Președintela Klaus Iohannis a avut, marți, o primă reacție după publicarea motivării CCR privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, el spunând că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate va duce mai aproape de adevăr. El a mai spus că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui pentru că președintele are altă părere.

"Am citit motivarea CCR, ca să nu apară o confuzie în spatiul public, am spus că voi citi această motivare până o înțeleg foarte bine, deci o voi mai citi. Recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar poate o aprofundare ulterioară poate ne duce mai aproape de adevăr, vom vedea"", a declarat Klaus Iohannis, după întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția.

"Mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva lucruri pe care pot să vi le comunic, care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. Voi reacționa într-un timp rezonabil, nu putem aștepta până în decembrie", a declarat Iohannis.

El a spus că lupta anticorupție trebuie dusă cu toată fermitatea și România trebuie să aibă încredere că este o luptă dreaptă.

"Două chestiuni aș sublinia după o primă citire foarte atentă a deciziei și motivării. Spun din capul locului că în acetă etapă că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificăr...

Citește pe romaniatv.net