Klaus Iohannis, despre revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi: ”Este nevoie să reacționez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm până în decembrie”

Klaus Iohannis, despre revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi: ”Este nevoie să reacționez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm până în decembrie”, a spus președintele, marți, la Palatul Cotroceni, precizând că o eventuală demisie a șefei DNA, paradoxal, nu ar detensiona situația.

“Este nevoie să reacționez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm, de exemplu, până în decembrie. Dar nu cred că cineva serios așteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două. Repet, nu-mi doresc să ajungem într-un stat care se bazează pe o formă fără fond, ci doresc, dacă aceste teme acum au apărut, să avem o dezbatere, să avem o discuție, să ne lămurim înainte să facem un pas”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă o eventuală demisie a Laurei Codruța Kovesi ar detensiona situația, șeful statului a răspuns negativ și a arătat că toate lucrurile scrise în motivarea CCR trebuie să primească un răspuns.

“În mod paradoxal, nu, fiindcă întrebările au fost puse, lucrurile au fost scrise într-o motivare a deciziei CCR și ele trebuie să primească un răspuns. Nu putem să stăm și să ne întrebăm: bun, și acum ce-i cu procurorii, și acum ce-i cu lupta anticorupție? Nu, lupta anticorupție trebuie să continue, procurorii trebuie să fie independenți, în niciun caz nu pot fi controlați politic, nu putem să avem un superministru care dictează președintelui ce să facă.

Deci, aceste lucruri s...

Citește pe libertatea.ro