Klaus Iohannis motivează revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția/ Lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în prima sa ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi, că personal a apreciat activitatea acesteia și a corpului de procurori de la DNA, iar lupta anticorupție nu va înceta, dar este primul care trebuie să respecte statul de drept.

"Cred că vă amințiți, sper să vă amințiti și îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituția, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice și a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR.

Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Eu imi doresc să fie înțeles ca și un pas pentru respectul suprem pentru Constituție", a declarat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

Citește pe mediafax.ro