Kovesi a explicat procurorilor cum și-au „luat-o în freză” și cum trebuie să contracareze

Trei înregistrări audio, apărute duminică seara în spațiul public, în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, spală pe jos cu procurorii din subordine, indicândule cum să acționeze în anumite dosare și ce spețe să abordeze cu prioritate au provocat un asemenea șoc în Justiție, încât ieri, la prima oră, Inspecția Judiciară a CSM a anunțat că s-a autosesizat. Pe lângă faptul că, în luările de poziție atribuite ei, șefa DNA pune explicit presiune pe subordonați ca să aresteze oameni importanți în stat, câteva dintre afirmațiile ei merită puse în context și explicate mai pe larg din cauza gravității lor.

În una din înregistrări, Laura Codruța Kovesi îi spune unui procuror să ajungă mai repede la „domnul premier”, ceea ce poate fi interpretat că ar fi o răzbunare pe Sorin Grindeanu după ce Ministerul Justiției a trimis un control la DNA, pentru că Direcția începuse anchetarea miniștrilor care-și puseseră semnătura pe celebra OUG 13. În înregistrare, Kovesi discută cu procurorul Jean Uncheșelu, cel care l-a trimis în judecată pe fostul prim-ministru Victor Ponta: „Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să „decapați” instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea.

Și-am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate așa, că suntem toți, ne lămurim ce s-a întâmplat (…) Sunt unele chestiuni îngri...

Citește pe evz.ro