Kovesi, la CSM după controlul la DNA - UPDATE 2

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, își prezintă, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecția Judiciară după controlul efectuat la DNA.

La ședința CSM a fost invitat și ministrul Tudorel Toader.

Laura Codruța Kovesi a spus, referindu-se la controlul Inspecției Judiciare, că a avut senzația că s-a venit cu "anumite teme" care trebuiau verificate. Întrebată dacă, pe parcursul derulării controlului IJ, a avut senzația că acesta este lipsit de obiectivitate, având, pe lângă scopul declarat, și un scop "ascuns", șefa DNA a spus: "Da, am avut această senzație, s-a venit cu teme care trebuiau verificate sau infirmate, s-a venit cu anumite zvonuri despre care au citit în presă și care trebuiau confirmate într-un fel sau altul și, da, s-a venit cu o anumită temă pentru identificarea unor dosare, a unor soluții sau a anumitor acte din dosare", notează Agerpres.

„Am constatat că nu există un raport de control în sensul legii. (...) Am constatat că există trei acte de control. Avem un act intitulat raport de control, care este semnat de trei inspectori care au făcut parte din echipa de șase inspectori ce au controlat DNA, inspectori care semnează în totalitate acel act de control, apoi avem trei inspectori care semnează anumite file din actul de control, o procedură pe care eu, personal, n...

Citește pe dcnews.ro