Laura Codruța Kovesi, audiată în CSM după controlul la DNA: „Nu există un raport de control în sensul legii. Concluziile inspectorilor sunt diferite”

Laura Codruța Kovesi, audiată în CSM după controlul la DNA: „Nu există un raport de control în sensul legii. Concluziile inspectorilor sunt diferite”
Foto: www.antena3.ro

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, își prezintă în cadrul Secției pentru procurori a CSM punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecția Judiciară după controlul efectuat la DNA.

„Nu există un raport de control în sensul legii”, a spus șefa DNA.

Potrivit ei, raportul întocmit de Inspecția Judiciară după controlul efectuat la DNA nu a respectat structura.

„Concluziile inspectorilor sunt diferite”, a adăugat ea.

„Am remarcat o lipsă de metodologie unitară în efectuarea controlului, dar mai ales în redactarea acelui raport de control. Punctul de vedere pe care l-am făcut poate acoperi această lipsă de metodologie. În timpul controlului au existat în mod constant opinii diferite între membrii echipei de control, deși metodologia de control este unică”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

„Am constatat că aceste opinii diferite între membrii echipei de control s-au materializat în diverse procese verbale și referate care au fost înaintate Inspecției și care din punctul nostru de vedere sunt exterioare DNA și nu avem absolut nicio legătură cu aceste opinii diferite. Ce ni s-a solicitat, am pus la dispoziție(...). Coordonatorul echipe de control ne-a spus că anumite documente, dosare, nu trebuie verficate.

Ulterior, altă echipa ne-a cerut acele dosare și noi le-am predat”.

Citește pe antena3.ro