Laura Codruța Kovesi, înregistrare, e-mail din DNA. Inspecția Judiciară a sesizat CSM

Laura Codruța Kovesi a fost cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară. Inspectorii au constatat că Laura Codruța Kovesi ar fi săvârșit mai multe abateri disciplinare. IJ a sesizat Secția pentru procurori a CSM.

Prima abatere a procuroarei-șefe de DNA se referă la înregistrarea dintr-o ședință din 18 iunie 2017, când Laura Codruța Kovesi spunea că vrea să se ajungă până la premier. Nu se știe care prim-ministru, dar în acea perioadă era Sorin Grindeanu.

”Procurorul șef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilității instituției, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniștri", de impact mediatic, și-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv și general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 și a folosit exprimări inadecvate la adresa Curții Constituționale și a unui judecător al Curții Constituționale, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul din criteriile în funcție de care se prioritizează soluționarea dosarelor este impactul mediatic al acestora și calitatea oficială a persoanelor cercetate”, spun inspectorii în comunicatul de presă.

Ei mai precizează că Laura Codruța Kovesi a folosit ”față de colegii procurori un ton superior și agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică și deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul...

Citește pe dcnews.ro