Laura Kovesi: Raportul Inspecției Judiciare privind DNA conține multe mențiuni neadevărate și eronate UPDATE

UPDATE Laura Codruța Kovesi a declarat vineri, în cadrul ședinței Secției pentru procurori a CSM, că s-a verificat activitatea biroului de presă al DNA, dar că nici măcar site-ul nu a fost trecut corect.

"Revenind la modalitatea superficială în care s-a redactat acest raport — s-a verificat activitatea biroului de presă. Nici măcar site-ul DNA nu a fost scris corect. O să vedeți că s-a consemnat că au verificat ce se pune pe site-ul www.MKmta.ro, or site-ul este pna.ro. Deci nu s-a greșit o literă", a susținut Kovesi.

Ea a întrebat cum e posibil un control în care nu se știe ce s-a controlat.

"Mă întreb cum poți să ai un control în care tu să nu știi ce ai controlat și să treci asemenea erori? Sunt convinsă că putem avea erori de o literă, de două litere, gramaticale sau nu ai pus virgula unde trebuie, dar tu spui că ai verificat activitatea biroului de presă și ce pune DNA-ul pe site și site-ul nu este... ", a afirmat șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi a declarat, vineri, în fața Secției pentru procurori a CSM, că raportul Inspecției Judiciare (IJ) privind activitatea conducerii Direcției Naționale Anticorupție conține multe mențiuni neadevărate și eronate, explicând că este "total neadevărată” mențiunea conform căreia au crescut cu 87% achitările în dosare. Kovesi a mai spus că analiza IJ a fost superficială, procurorilor fiindu-le imputate chestiuni nereale.

"Atunci când îi r...

Citește pe romaniatv.net