Liderul clanului țigănesc ”Viscol”, șpagă în sediul Poliției Timiș

Sediul Poliției era locul unde Boț Iulian, zis ”Viscol”, liderul unuia dintre clanurile țigănești din Lugoj, care ani de zile a provocat lupte de stradă și a intrat în posesia mai multor clădiri de patrimoniu din oraș, prefera să dea șpagă – reiese din rechizitoriul prin care DNA Timișoara i-a trimis în judecată pe foștii șefi ai IPJ Timiș pentru mai multe infracțiuni de corupție. ”Viscol” și alți complici erau cercetați penal într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de peste 800.000 euro, în urma importării din UE a mașinilor de lux și apoi revânzării ”la negru”, relatează pressalert.ro.

Iulian Boț era protejat de fostul inspector șef al Poliției Timiș, comisarul șef Sorin Muntean. Într-o discuție cu polițistul Cosmin Canavea, cel la care a ajuns dosarul de evaziune fiscală și cel care a depus sesizarea DNA că se încearcă ”rezolvarea” cazului, liderul clanului țigănesc s-a lăudat ”Pe Sorin eu l-am pus acolo (…)Întreabă-l! Crezi că lumea m-ar fi ținut în spate?!…” … Sorin are numărul care numai cu el vorbesc.

Numai noi doi! Altcineva… cu el… nu folosesc la nimeni.Că eu îs prieten cu el de 20 ani, de când era șeful Anchetelor Penale . Deci între mine și el este o frăție nu de prima… Și atunci, păi ce face!? Mă bagă la …?”. De altfel, după ce i-a fost repartizat dosarul, Canavea a chemat la mai multe discuții, prin intermediul lui Pavel Dumitru, șeful SICE, de cătr...

Citește pe jurnalul.ro